Je gaat ondernemen. Met een oud-collega. En vooral: met een prachtidee. Het klikt. Jullie zijn wel klaar met dansen naar de pijpen van een baas in loondienst. Vrijheid blijheid, zelfstandig en – vooral – keihard werken. Jullie dwingen het succes af. En dan groeit het boven je pet. Je kan er niet onder uit: jullie moeten uitbreiden. Iemand aannemen.

Waarom een cliché een cliché is

“Ik wens je veel personeel toe”. Dat gezegde ken je vast wel. Het schijnt niet positief bedoeld te zijn. Dat moet een cliché zijn, besluiten jullie. Dus die eerste medewerker komt er. Een lucky shot! Via via uit het netwerk van je zakenpartner, en het klikte meteen. Van het een komt het ander. De uitbreiding zet door. Het gaat goed met de zaken, dus wat is logischer dan mensen aannemen?!

Twee jaar later is niets meer zoals het was. Ja: hard werken, dat zeker. Maar vrijheid blijheid? Onafhankelijkheid? Eerlijk gezegd voel je je inmiddels een gevangene van jullie eigen succes. Althans…zo voel jij je. Met je zakenpartner heb je het er nog niet echt over gehad. Geen tijd. Of is het een spannend onderwerp?

Bekend verhaal?

Voor mij wel! Ik ben het nu al een paar keer tegen gekomen bij mijn opdrachtgevers. Dat de verschuiving van ondernemer naar werkgever bijna ongemerkt erin is geslopen. Terwijl het een wereld van verschil is.

Want werkgeverschap komt met bredere verantwoordelijkheden. Breder dan die voor jezelf en je zakenpartner. Het gaat nu ook om het welzijn van je medewerkers. De continuïteit van je bedrijf is nog belangrijker geworden. Net als gezonde resultaten behalen om te kunnen investeren. En het gaat dus ook om het inregelen van vanalles en nog wat. Voor je het weet schrijf je procedures en denk je na over een personeelshandboek. En dan heb ik het nog niet over het aansturen van al die mensen. Of dingen als verzuim. Niet-functioneren. Die ene hele goeie medewerker die vertrekt. Kortom: gedoe!

En dat was nu net niet wat je voor ogen had toen je als startend ondernemer begon…

Select gezelschap

Van alle actieve bedrijven in Nederland zijn er ruim 75% actief als zzp’er, 0,1% hoort tot het grootbedrijf en 24% heeft 2 tot 250 medewerkers.

Als ondernemer met personeel behoor je dus tot een select gezelschap.
Sommige ondernemers hebben altijd gedroomd van ‘baas’ zijn van een groot bedrijf, met medewerkers, een kantoortuin en lease-auto’s. En een secretaresse niet te vergeten!

Heel veel ondernemers overkomt het echter. Voor je het weet verzuip je in gedoe met personeel.
En dan snap je dat gezegde over iemand veel personeel toewensen opeens heel goed.

Is the sky the limit?

En die oud-collega met wie je het zo goed kon vinden toen jullie samenwerkten in loondienst? Het blijkt toch wel een dingetje om samen te ondernemen, samen een bedrijf te leiden, samen risico’s te nemen.

Zeker als er medewerkers zijn met vragen en wensen en eisen. Jullie kijk op werkgeverschap blijkt nogal te verschillen. Ook qua mensen zitten jullie niet altijd op een lijn. En hoe groot wil je worden? Voor jou is genoeg genoeg. Voor je partner is the sky nog niet de limiet.

Only the lonely

Zelf ben ik overtuigd ZMV’er: Zelfstandige Met Vrijheid. Lekker in m’n eentje, ik werk samen met hele leuke mensen uit m’n netwerk als dat mogelijk of nodig is. En dan ga ik weer als een happy professional single verder naar een volgende opdracht.

Daar kom ik dus soms die opdrachtgevers tegen die ergens ingehaald zijn door hun eigen succes. En tegen wil en dank een echt bedrijf leiden. Zodat ze bijna weer verlangen naar het prille begin. Op het zolderkamertje, met die fijne oud-collega een prachtidee uitwerken – klaar voor het avontuur.

Take it or leave it?

En wat doe je dan? Een goed gesprek met je zakenpartner is een begin. Wat hadden jullie voor ogen? Hoe is het nu? Komt dat nog overeen? Hoe zien jullie de toekomst? Wat is daarvoor nodig? Wat wil je zelf regelen en wat kun je uitbesteden? Hoe richt je je organisatie in? Hoe verdeel je de rollen en verantwoordelijkheden?

Telkens zie ik weer dat het veel opluchting en ruimte geeft als we dat gesprek voeren. Elkaar even in de poppetjes van de ogen kijken en echt eerlijk zijn. Go or no go? En bij een “go” bewuste keuzes maken voor de toekomst. Het is niet altijd een kwestie van kiezen of delen. Maar het begint wel met keuzes maken.

Mijn keus voor het professionele singleschap staat voorlopig nog helemaal overeind. Ben jij er nog niet uit? Ik help jou of jullie er graag bij!

Susan Reiner | 06 48108965 | susan@plpd.nl