Ken je dat, het gevoel van “nieuwe ronde, nieuwe kansen”?

Tegen – misschien wel – beter weten in heb ik altijd weer zin in die figuurlijke schone lei van een nieuw jaar.

Ja, ik weet het, het is maar een datum. Toch zie ik uit naar 2017. Naar een fris begin. Nu nog meer dan anders.

Dit is geen Facebook, dus dit is ook geen mooi weer-verhaaltje.

Hoe ga jij om met tegenslag?

Misschien herken jij het wel, dat je soms zo’n jaar hebt dat je liever niet te vaak meemaakt. Wellicht helpt het te weten dat je daarin niet de enige bent.

Een investeringsjaar, zo zou ik zelf 2016 eufemistisch omschrijven. Ik heb veel tijd en aandacht geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuwe diensten, samen met interessante mensen uit mijn netwerk. Ook heb ik veel tijd en energie gestoken in het opbouwen van een regionaal netwerk op het gebied van arbeidsmobiliteit. Heel uitdagend en heel leerzaam.

Maar het heeft me (nog) te weinig opgeleverd. Want ik heb (nog) niet het resultaat behaald dat ik voor ogen had. Dat kwam ook door andere dingen die speelden.

Privé was het zwaar, door het overlijden van mijn moeder afgelopen zomer. Een gemis en verdriet dat zich al helemaal niets van een datum of schone leien aantrekt.

Dus ik noem 2016 gewoon een rotjaar. Kan je soms hebben.

Persoonlijk leiderschap als het tegen zit

En wat doe ík daar dan mee? Dat vraag ik me af, met mijn overtuiging dat persoonlijk leiderschap de oplossing is.

Persoonlijk leiderschap als oplossing om betere resultaten te behalen. Om te dealen met de tegenslagen in je leven. Om de draad weer op te pakken. Om het tij te keren. Om je dromen te realiseren.

Dit is een lesje persoonlijk leiderschap in de praktijk.

  • Dus ik lik m’n wonden.
  • Maak concrete plannen voor een beter zakelijk jaar.
  • Groei en leer door wat ik privé mee maak.
  • En ik ga ervoor zorgen dat 2017 een mooi jaar wordt.

Ondanks alles. Dankzij mezelf.

Hoe ga jij om met dit soort periodes die je nu eenmaal af en toe meemaakt? Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. En dan is persoonlijk leiderschap belangrijk.

Hoe ík ervoor ga zorgen dat 2017 een mooi jaar wordt? Allereerst: mijn overtuiging dat ik dat ga regelen. Voor mij begint dat met een plan. Even stilstaan, terugblikken en dan vooruit kijken.

Susan Reiner

p.s. Ook zin in een schone lei voor jouw bedrijf? Vind je het fijn om hierover van gedachten te wisselen? Bel of mail me! susan@plpd.nl of 06 48108965